tiistai 9. heinäkuuta 2013

Steindalenin jäätikkö

Steindalenin jäätikköreitin lähtöpiste löytyy Steindalenin kylästä. Heti Steindalenin kylän läpi virtaavan jäätikkäjokisillan jälkeen käännytään ensimmäisestä tiehaarasta oikealle. Tietä vähän matkaa ylöspäin löytyy isot parkkipaikat joilla evästelypenkit. Reitti lähtee kulkemaan vanhametsäautotien pohjaa ja muuttuu ihan heti poluksi. Polkua nousee jyrkästi ylöspäin ja maisemat komistuvat, vuonolle näkyy hienosti alkumatkasta. Reitti kulkee seuraillen jäätikköjokea, jonka kohina peittää kaikki muut äänet.

Steindalenin jäätikköjoki

Reitti muuttu kivikkorakaksi, mutta mikään vaikea kulkuinen se ei ole, hieman työläs. Puolessa välissä matkaa polun varrelle osuu hieno autiotupa. Sisällä ei käyty, pidettiin vain juomatauko. Tuvan takana kalliolta tulee putous, jonka joen vesi on raikasta ja juomakelpoista.

Steindalenin autiotupa

Jäätikkö näkyy jo autiotuvan pihalle, mutta autiotuvan jälkeen matkaa on ehkä noin kilometri tai kaksi laaksoon, mistä jäätikkö näkyy lähempää ja selvemmin. Reitti jatkuu kohti jäätikköä laakson reunaa myöten. Tätä pidemmälle me emme kuitenkaan matkanneet vaan kuvasimme jäätikköä laaksosta ennen paluumatkaa.

Steindalenin jäätikkö

Laakso olisi ollut mukavan näköinen kulkea, rinteillä näkyi laiduntavia lampaita ja olisihan se jäätikön reuna ollut mielenkiintoinen nähdä lähempää. Ehkä toisella kertaa sitten. Mukaan retkelle tarvii kunnon tukevat kengät, kumppareilla voi olla liika raskasta kulkea.

Kanervikossa on mukava levätä hetki, täällä ei ole sääskiä riesana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti